Vad väljer du att dricka ur?

En bra fråga kan man ju tycka men det beror ju alldeles på vad man ska dricka och var någonstans. Sedan kan det vara så att vissa drycker smakar bättre beroende på glas eller kopp.

Olika drycker

Har du någon gång suttit på en brygga eller kobbe och tittat på havet med en kopp kaffe? Skulle det inte då smaka bäst att dricka ur en keramik mugg, något stadigt att hålla i medans du dinglar med benen i vattnet. Eller har du provat på att dricka svart te med citron ur en kopp av Kina porslin som är lika tunn som papper nästan. Två olika upplevelser men lika fascinerande och passande på sitt sätt. Till vardags blir det mugg eller stora latteglas som gäller och en mugg med vårt namn på jobbet.

Att dricka vin är ju också en konst om det är vitt eller rött vin. Förutom rätt temperatur så ska det gärna drickas ur sina särskilda glas. Varför inte kristall? Nja, det händer nog inte så ofta det blir nog mest till bröllop.

Att använda rätt glas till rätt dryck kan ibland vara knepigt om du vill lära dig mera. Vänd dig till Broarne och få lite tips och idéer. I slutändan handlar det om att njuta av den goda drycken. Och visst skulle man kunna dricka öl ur en mugg om man inte har något annat som är rent.