Planera för Oktoberfest

Det absolut största ölfirandet på året är väl Oktoberfest. Även om det från början är en tysk sed så firar trots det ölälskare världen över denna roliga fest. Dessutom kan du själv lätt ställa till med Oktoberfest hemma genom att följa några enkla knep.

I Tyskland under Oktoberfest sitter till exempel publiken på långa bänkar och sjunger allsång till traditionell tysk musik och det kan du ju lätt ordna hemma med musik nerladdat från nätet. Underhållningen fixad så går vi vidare.

Utrustning

Du borde köpa dig en tyrolerhatt säger sången, och det är lätt ordnat. Du kan ta en titt på nätet efter roliga kläder som hattar, lederhosen och tyrolerklänningar till dig och dina gäster. Köp också gärna hem extra stora ölkrus och duka med rutiga dukar och servetter som de gör i Bayern. Du kan hitta flera roliga tips på dekorationer på nätet.

Mat och dryck

Ölen står naturligtvis i centrum och du kan numera hitta många goda ölsorter i butikerna. För den som inte vill ha alkohol finns även alkoholfria öl att köpa. Först ut på menyn måste vara Bretzeln, alltså stora tyska kringlor. Till dessa serveras god ost, olika korvar, saltgurkor, surkål och andra inläggningar. Se också till att ha någon god senap på bordet.

Nu är det bara att skåla för hösten!