Ordna en egen Oktoberfest

Som traditionen tillåter så i slutet av September och början av Oktober månad så hålls det Oktoberfest i Tyskland. I München framförallt men även i andra delar av Bayern. Även i vårt avlånga land brukar ordna egna oktoberfester. Både ute på lokal men också hemmavid.

Om det finns ett stort intresse för just öl så är det självklart att ni ska ordna en oktoberfest. Vi kanske är lite sen på bollen då vi är i mitten på september men ni ska nog hinna innan slutet av september och början på oktober. Skicka redan inbjudan idag till de som du vill bjuda på festen. Enklast och snabbast är att göra ett privat event på Facebook och bjuda de av dina vänner som finns på Facebook.

Se till att beställa hem det som krävs för en lyckad Oktoberfest. Förutom en massa bayerskt öl så kan utklädnad vara skoj. Även om inte alla hänger på och klär ut sig så kan det vara skoj att ni som värdfolk har autentiska kläder för en oktoberfest. Skapa en bra spellista på Spotify med en massa omp-ompa musik. Traditionellt så är det Bratwurst, sauerkraut och Pretzels som det bjuds på men det går att ordna med vilken mat som helst under kvällen.

Se till att dekorera efter konstens alla regler. Banderoller, girlanger och ballonger i blått och vitt hör till. Det går mycket väl att duka med papptallrikar som gör det hela så mycket enklare och ni slipper en massa disk. Vill man så kan man skapa en öl-quiz som kan köras under kvällen. Se till så att alla har det trevligt och får en mysig oktoberfest.

Lycka till med er egna oktoberfest!!