Öl och rökt kött – en kärlekshistoria!

Något som passar perfekt med varandra i en underbar symbios är öl och rökt kött av olika slag. Det kan vara gott att ha något tilltugg till sin dryck och vi vill inte racka ner på chips och nötter men det finns något som vi tycker är mycket godare. Idag reflekterar vi över varför det står till på detta vis och tipsar dessutom om hur du enkelt kan röka kött till din öl på helt egen hand.

Kombinationer av öl och rökt kött

Om du hör till en av alla människor som någon gång testat på att kombinera rökt kött med öl så är chansen stor att du gillat detta väldigt mycket. En ljus och frisk lager fungerar nämligen ypperligt till smakrikt och torkat kött. Den höga sältan i köttet gör att det passar oerhört bra i kombination med en dryck som är såpass törstsläckande som öl. Du kanske har bra koll på vilka öl som passar bäst.

En ljus lager som inte är alltför markant eller annorlunda i smaken låter dessutom köttet spela huvudsolot på ett väldigt bra sätt, medans ölen står för själva kompandet någonstans i bakgrunden. Balansen är helt enkelt perfekt på många sätt och vis, faktiskt lite på samma sätt som chips och öl också passar varandra väldigt väl på ett liknande sätt. Som med mycket annat så kan man prova sig fram för att lära sig vilka kombinationer som passar bäst.

Röka köttet själv

Rökt kött går självfallet att köpa lite här och var, bland annat på, Utsiren.se, men då det tenderar att vara relativt dyrt, så är det många som hellre röker på egen hand. Detta är någonting som även du kan göra betydligt enklare än vad du kanske själv tror. På Jakto.se hittar du allt du behöver för att komma igång med rökning av ditt kött. prova lite olika rökspån och briketter för att få bästa resultat.

Välj själv mellan relativt enkla varianter till betydligt mera avancerade typer av rökar, allt efter vad som känns rätt för just dig. På så vis är du snabbt igång och kan därefter röka precis så mycket kött som du själv vill, så att du ständigt har ett bra lager med kött till dina goda öl! Innan du bjuder på öl och rökt kött så kan det vara bra att prova själv så man vet att det fungerar. Alla gillar vi olika smaker och vi hoppas att rökt kött och öl faller dig i smaken.