Öl och rökt kött – en kärlekshistoria!

Något som passar perfekt med varandra i en underbar symbios är öl och rökt kött av olika slag. Idag reflekterar vi över varför det står till på detta vis och tipsar dessutom om hur du enkelt kan röka kött till din öl på helt egen hand.

Om du hör till en av alla människor som någon gång testat på att kombinera rökt kött med öl så är chansen stor att du gillat detta väldigt mycket. En ljus och frisk lager fungerar nämligen ypperligt till smakrikt och torkat kött. Den höga sältan i köttet gör att det passar oerhört bra i kombination med en dryck som är såpass törstsläckande som öl. En ljus lager som inte är alltför markant eller annorlunda i smaken låter dessutom köttet spela huvudsolot på ett väldigt bra sätt, medans ölen står för själva kompandet någonstans i bakgrunden. Balansen är helt enkelt perfekt på många sätt och vis, faktiskt lite på samma sätt som chips och öl också passar varandra väldigt väl på ett liknande sätt.

Rökt kött går självfallet att köpa lite här och var, bland annat på, Utsiren.se, men då det tenderar att vara relativt dyrt, så är det många som hellre röker på egen hand. Detta är någonting som även du kan göra betydligt enklare än vad du kanske själv tror. På Jakto.se hittar du allt du behöver för att komma igång. Välj själv mellan relativt enkla varianter till betydligt mera avancerade typer av rökar, allt efter vad som känns rätt för just dig. På så vis är du snabbt igång och kan därefter röka precis så mycket kött som du själv vill, så att du ständigt har ett bra lager med kött till dina goda öl!