Laga något gott till ölen

En kall öl på sommaren smakar bra men många av oss vill nog ha något att äta till. Visst kan du servera olika små tilltugg men det kan också vara kul att laga en god middag där öl passar in. Du kan även använda ölen i själva matlagningen till exempel.

Vilken slags mat passar med öl?

Ibland kan våra idéer vara lite begränsade när vi väljer mat till vår öl. Vi tänker kanske på kryddig mat som mexikanska rätter eller kanske grillat. Men det finns faktiskt mycket mer som öl passar till. Italiensk mat till exempel passar utmärkt med öl, speciellt lite mer heta rätter. I södra Italien använder man mycket chili i matlagningen och där sitter en kall öl fint. Varför inte en het Pasta Arrabiata till varmrätt. Eller en Nduja, som är en superstark salamiröra som äts på bröd som förrätt. Kolla in detta för lite inspiration till din italienska ölmiddag.

Traditionell mat till ölen.

Det behöver ju inte vara så exotiskt utan du kan servera ölen till god, svensk husmanskost. Även tysk mat passar ypperligt att servera öl till. Tänk även på andra länder där öl är populärt till maten, som Rumänien eller Polen. Öl är verkligen universellt!