Brygg ditt egna öl – vad behöver man?

Att brygga sin egen öl är inte så svårt som det till en början låter. Det är en relativt tidskrävande men rolig process och att få servera sina egengjorda öl på nästa middag är en bra belöning.

Det här behöver du

För att kunna brygga öl behöver du först tre stora rostfria grytor. En att koka upp vattnet i, en för mäskningen och slutligen en för att koka vörten i. Grytan som du använder för mäskning behöver vara en specialgryta med bland annat en kran längst ner. Utöver det här behöver du även en jästunna, kokplatta, hushållsvåg, termometer och pipett. Ett enkelt sätt att få tag på allt du behöver är att besöka en specialbutik såsom BryggBolaget.

Tänk på det här innan du börjar

Det kan till en början kännas svårt att brygga egen öl men det finns en hel rad bra recept som du kan ta del av för att underlätta processen. Hitta ett recept som passar dig och följ sedan det. Se även till att du har all den utrustningen som du behöver hemma innan du startar. När du startar processen att brygga öl se till så att du väljer en dag där du har mycket tid över. Att brygga öl är nämligen en tidskrävande process.